Nieuws

Sep 12, 2012

Update 12 september


Op dit moment zijn we drukdoende om het bestek te schrijven.

Met het bestek kunnen we straks (hopelijk) de offertes van de aannemers goed vergelijken en krijgen we ook wat we willen, een woning met een Passiefhuis certificaat. Zowel van de installatie als het bouwkundige deel is het concept gereed. Vanochtend hebben we dit gezamenlijk met de architect doorgenomen en hieruit komen toch weer meer vragen. Welke voordeur gaan we toepassen, moet dit een passiefhuis deur zijn of kan het reguliere deur zijn. Hoe willen we de wand-, plafond en vloerafwerking en welke verf moet er op de buitenkozijnen. Lastig omdat ook het prijskaartje vaak niet bekend is..

Dan komt te sprake dat de constructeur wacht op een sonderingsrapport. Zolang dit niet uitgevoerd is kan ook het bestek niet afgemaakt worden. Afhankelijk van het rapport kan de constructie doorgerekend worden. En of we bijvoorbeeld gebroken puin als vulmiddel kunnen gebruiken of kiezels (=minder duurzaam). Wat nu? De mais op de bouwkavel staat er nog... Morgen maar even contact opnemen met de gemeente hoe hiermee om te gaan. Diegene die het onderzoek kan uitvoeren kan in ieder geval volgende week al komen boren.

Daarnaast merken we dat de website door velen is bekeken. We worden er regelmatig op aangesproken en de reacties zijn tot nu toe positief! Leuk! De site is de laatste dagen weer wat aangepast: nieuwe foto's zijn geplaatst en men kan ook reageren op een nieuwsbericht. Kim bedankt! Tijdens het gesprek vanochtend kwam ook het idee om tijdens de bouw een webcam te plaatsen, zodat de bouw live te volgen is. Even bekijken of dit technisch ook haalbaar is.

 

Contact

Armand & Henriette Schrooten
Voor meer informatie kunt u ons bereiken .