Nieuws

Aug 25, 2013

De dakkoepel is besteld


Het wordt een glas dakkoepel van Koepellux

Gedurende de dag zal de temperatuur in een passief woning langzaam oplopen. Voor de afvoer van warmte in de zomer is een glas dakkoepel in een passief woning erg belangrijk. Daarom is gekozen voor een dakkoepel van Koepellux. Vanwege de goede isolatie eigenschappen van de glas dakkoepel zal het opwarmen van onze passief woning langzaam oplopen, maar indien de temperatuur zakt in de nacht, zal het afkoelen van het binnenklimaat ook niet snel gaan.
Om te zorgen dat de woning wordt afgekoeld kan men natuurlijk gewoon de ramen open zetten. Echter door toepassing van een glas dakkoepel in combinatie met geopende ramen op de begane grond kan in ons passief woning een effectief schoorsteen effect worden gecreëerd, waardoor een trek van koele lucht vanuit de beneden verdieping naar boven door het huis gaat.
De keuze is gevallen op een hoogwaardige dakkoepel van Koepellux. Deze heeft een Uwindow van 0,8W/m2K met HR3 zonwerende neutrale beglazing met een ZTA(g) waarde van 30% om oververhitting te voorkomen. 70% van de warmte blijft dus buiten. Bovendien zijn de glas dakkoepels van Koepellux koudebrugvrij en heeft een meervoudige afdichting, waardoor de luchtdichtheid wordt gegarandeerd. Voor het plaatsen van de dakkoepel is de opstandhoogte van de glas dakkoepel afgestemd op het isolatiepakket op het dak van de passief woning, voor een optimale integratie.
De glas dakkoepel wordt aan de noordzijde ongeveer 25 cm geopend, zodat voldoende opening ontstaat voor een effectieve ventilatie. De dakkoepel is elektrisch te openen en aangesloten op de domotica, een meet- en regelsysteem welke temperatuur, verwarming, ventilatie en verlichting integreert.

 

 

 

 

Contact

Armand & Henriette Schrooten
Voor meer informatie kunt u ons bereiken .